Powervrouwen Methodiektraining


* Je bent coach, wilt coach worden, of voert tijdens je werk coachgesprekken, maar mist handvatten om kop en staart te geven aan je coaching

* Je vind het lastig telkens een nieuw passend onderwerp te vinden, je wilt niet met je mond vol tanden zitten.

* Je hebt hart voor je cliënt, maar soms het gevoel dat je niet je vinger op de zere plek kunt leggen: zeg je wel de juiste dingen?

* Je wilt niet doen aan symptoombestrijding, maar werken aan de bron van het probleem, zonder dat je iets belangrijks over het hoofd ziet.

* Je wilt niet iedere sessie los hoeven voorbereiden, maar werken volgens een gestructureerde methode, waar je simpelweg het volgende onderwerp uit de kast trekt.

* En de klandizie in je praktijk kan ook best een boost gebruiken...

* Je vindt het leuk te werken vanuit een eigentijds en fris concept.

Zodat je vanuit zelfvertrouwen je cliënt optimaal aan de grootst mogelijke resultaten helpt en ambassadeur maakt voor jouw praktijk.

christelijke coachtraining

Wat: Effectieve methodiektraining op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en/of loopbaan, op een verfrissende manier.

Wanneer: Coach Experience (selectiedag): vrijdag 3 feb '23 (10-16u).

Live trainingsdagen: 17 feb, 17 mrt, 14 apr, 26 mei, 23 jun'23

DISC-training: Data volgen nog

Examen: Vr 15 sep (10-12u, online)

Waar: Regio Bunnik/Ede (M.u.v. online examen)

Waarom: Omdat je wilt gaan voor werken vanuit zelfvertrouwen, rust en vervulling. Gaan voor optimale resultaten voor je cliënt, zodat ook zij eruit kan laten komen wat erin zit, vanuit een basis van rust en balans. Coachen vanuit de zekerheid dat je een levensveranderende bijdrage hebt geleverd aan het leven van je cliënt!

Mijn naam is Nelleke de Wit

JE BENT NIET DE ENIGE COACH DIE WORSTELT MET EEN EFFECTIEF COACHPROCES

Veel coaches wíllen wel, voelen dat ze veel kunnen betekenen, maar weten niet hoe ze kop en staart aan hun coach proces kunnen geven en dat maakt hen onzeker.

Heel gek is dit niet. Grote kans dat je tijdens je coachopleiding hebt geleerd om te werken met zogenaamde 'aangrijpingspunten'; werken met wat er op dat moment ligt. En natuurlijk moet je daarop alert zijn, maar het kan je als coach het gevoel geven dat je aan het 'zwemmen' bent. Zo ging het ook bij mij:

Powervrouwen Nelleke de Wit

Nelleke de Wit

Founder & Trainer Powervrouwen

Na het volgen van een algemene coachopleiding zette ik (van origine Bestuurskundige en Bedrijfseconoom) de stap naar een eigen coachpraktijk. Vol enthousiasme startte ik met coachen, maar ik voelde me onzeker. Zag ik niets over het hoofd? Was ik niet teveel HAPSNAP aan het coachen? Want vaak leek een cliënt blij de deur uit te gaan, maar stak de problematiek binnen de kortste keren weer de kop op. Ik had de cliënt niet écht verder geholpen. Waar zat nu de bron van het probleem? Het maakte mij onzeker, wat de resultaten niet ten goede kwam, omdat een cliënt dat aanvoelt! En achterblijvende resultaten zijn niet bevorderlijk voor de groei van je praktijk...

Wat ik miste was een samenhangend 'recept' om kop en staart te geven aan de hulp aan mijn cliënten. Na veel studie en trainingen op het gebied van (positieve) psychologie én vanuit mijn eigen ervaring ontdekte ik 5 universele stappen in de ontwikkeling die ieder mens te zetten heeft om tot bloei te komen. De (evidence based) 'PowerCircle' die deze stappen bundelen in een samenhangend geheel bleek het 'recept' dat ik nodig had. Door het toepassen van deze stappen in mijn coaching, merkte ik direct dat de effectiviteit ervan drastisch verbeterde. Wat mijn zelfvertrouwen én het aantal cliënten deed groeien. Zie daar: de opwaartse spiraal!

coach training

Conceptmatig werken

Omdat ik mijn coaching ook op een leuke en frisse wijze wilde aanbieden, lanceerde ik in 2017 het concept 'Powervrouwen', dat vrijwel direct een groot succes werd. Al duizenden vrouwen maakten via online en/of offline trainingen kennis met de keer op keer bewezen methodiek. Hoewel het concept gebaseerd is op bijbelse principes, blijkt deze naadloos aan te sluiten op evidence based (positieve) psychologie, waardoor het te gebruiken is voor alle (vrouwelijke) doelgroepen, die worstelen met thema's als 'Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?', 'Wie ben ik nu eigenlijk?' en 'Wat wil ik nu écht?'. 'Hoe krijg ik grip op mijn leven?' En omdat ruim 50% van alle hulpzoekenden in Nederland te maken heeft met hoogsensitiviteit, wordt ook dit onderwerp meegenomen in de methodiek.

Omdat ik zelf alleen nog de online training aanbied en (in reactie op de Powervrouwen Podcast en blogs) veel verzoeken ontvang voor 1-op-1 coaching, train ik andere coaches in gebruik van de methodiek, waar zij onder licentie gebruik van kunnen maken.

Hoe cool als ik die klanten kan doorsturen naar jou!

christelijke coach training
christelijke coachtraining

Bruikbaarheid methodiek

De methodiek is uitermate geschikt voor coaches (to be) die met vrouwen willen werken.

Thema's waarvoor de methodiek geschikt is:

- Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

- Hoe ontdek ik wat ik nu écht wil?

- Hoe geef ik mijn grenzen aan?

- Hoe kan ik mijn handleiding leren kennen?

- Hoe kan ik betere keuzes maken?

- Hoe voorkom ik een burn-out?

- Hoe laat ik eruit komen wat erin zit?

- Hoe kom ik tot bloei?

- Hoe krijg ik grip op mijn hoogsensitiviteit?

De methodiek is gebaseerd op een holistische benadering (geest, ziel en lichaam zijn één en hangen allemaal samen) en uitermate bruikbaar voor een succesvol (persoonlijk) leiderschapstraject en/of loopbaantraject.

Hoe zou het voor je zijn...

 • Als je kop en staart kunt geven aan je coachproces
 • Zeker weet dat je niets over het hoofd ziet
 • Werkt aan de bron van het probleem
 • Je cliënten een enorm groeiproces doormaken, doordat ze de samenhang van hun eigen ontwikkeling zien
 • Niet anders kunnen dan in beweging komen en daadwerkelijk regie zullen pakken over hun leven
 • Je zowel 1-op-1 als in groepen kunt werken, met een kant en klaar programma
 • Je vervulling ervaart en groeit in zelfvertrouwen, doordat je voelt dat je van enorme betekenis bent voor je cliënten
 • Zodat ze ambassadeurs worden en je praktijk vanzelf gaat groeien...
Direct Aanmelden
hsp business coach

Dit is waar de methodiek uit bestaat

De methodiek is bruikbaar als 1-op-1 coacharrangement PowerLife van 10 sessies in combinatie met de online modules, meestal verdeeld over een halfjaar.

Natuurlijk wil je de grootste resultaten behalen met je cliënt. Die behalen zij overigens niet uit de nieuwe inzichten die je hen aanreikt, maar door de IMPLEMENTATIE van die inzichten in hun dagelijkse leven. Dat vraagt in de meeste gevallen om gedragsverandering, iets wat niet van de één op andere dag is gerealiseerd en waarin jij als coach een belangrijke rol speelt. Dat betekent dat je de 1-op-1 sessies niet wilt besteden aan het geven van algemene info, maar aan de daadwerkelijke implementatie in het dagelijkse leven. Welke belemmeringen leven er bij je cliënt? Dát is waar vaak de angel zit en dát is waar jij de sessies met je cliënt aan wilt besteden! Waardoor de resultaten direct verbeteren.

En dat is precies waarom de methodiek is opgebouwd uit 3 elementen voor jouw cliënt:  

lelijke coachopleiding

Online academy

Voor de algemene nieuwe inzichten

De vijf stappen uit de PowerCircle worden in 5 modules behandeld. In aansprekende filmpjes die rekening houden met alle leerstijlen, ontvangt je cliënt de benodigde inzichten om de volgende stap te kunnen zetten. Je cliënt kan kiezen voor de algemene versie of de christelijke versie waar de link wordt gelegd met theologie.

christelijke coachtraining

Werkboek

Voor het verwerken van de nieuwe inzichten

Het werkboek bevat opdrachten bij de filmpjes uit de online modules. In de opdracht wordt je cliënt uitgedaagd de nieuwe inzichten uit te werken en te implementeren in haar eigen leven. Je kunt deze werkboeken bestellen zolang je onderdeel uitmaakt van de licentie. Alle werkboeken zijn 'algemeen' en te gebruiken voor iedere (vrouwelijke) doelgroep.

christelijke coachtraining

1-op-1 sessies

Voor de implementatie in het dagelijkse leven

Afhankelijk van het verleden en de gedragspatronen van je cliënt zullen er belemmeringen opdoemen bij de verschillende stappen. Doordat je cliënt al optimaal is voorbereid met de online modules en de opdrachten, kun je tijdens de sessies grootse stappen zetten en werken aan de bron van het probleem. Op deze wijze faciliteer je maximaal resultaat.

Werken in groepen

Het onderdeel uitmaken van een zogenaamde 'peer group' blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van grote waarde voor de effectiviteit van een coachtraject. Aanmoediging en steun vanuit een groep blijkt zelfs vele malen effectiever en waardevoller dan het puur op eigen wilskracht proberen te implementeren van nieuwe inzichten in je leven.

Dat is precies de reden dat er een aanvullend groepsprogramma beschikbaar is voor Powervrouwencoaches. In plaats van 10 1-op-1 sessies bied je er 5, in combinatie met het groepsprogramma. Per stap uit de PowerCircle is een dagprogramma uitgewerkt dat je kunt gebruiken voor jouw cliënten. Je kunt je coacharrangement dus uitbreiden met 5 superwaardevolle trainingsdagen, waar je cliënten gelijkgestemden ontmoeten en even helemaal focussen op hun ontwikkeling, los van de waan van alledag. Gebruik van dit extra trainingsmateriaal is onderdeel van de licentie.

christelijke coachtraining

Dit is wat deelnemers over het groepstraject PowerLife zeggen:

Ik heb meer zicht gekregen op mijn unieke ik, waar mijn passies liggen, hoe ik belemmeringen kan overwinnen, doelgericht leven, meer leven vanuit mijn identiteit. Wil je ook weten wat je wilt? Ik zeg neem contact met Powervrouwen op. Zeer de moeite waard!

-Chantal Boksman-

Het programma heeft mij geleerd dat ik ertoe doe. Mijn angsten zijn niet nodig en dat maakt de weg vrij om mijn dromen achterna te gaan. Dat gun ik iedereen! Van harte aanbevolen.

-Donate Baltus-

Het programma heeft mij veel dichter bij mijn hart gebracht en moed gegeven om stappen te zetten en datgene wat mij klein houdt af te werpen. Enorme boost om het proces dat is begonnen te blíjven lopen. Als je eenmaal gáát is er geen ontkomen meer aan. Ik zou het iedereen aanraden!

-Aryanne Kolsters-

Het programma gaf mij een powerboost en ik heb mijn roeping gevonden! Ik beveel het programma aan iedereen aan omdat het je dichter bij je hart brengt.

-Nesrin Khanzadi-

Het heeft mij veel gebracht. Meer duidelijkheid, heldere inzichten en betere bewustwording. Ik sta op en schitter weer... Blij mee. Het bruist in mij. Dank jullie wél voor dit programma. Ik ben enthousiast en het was de investering meer dan waard!

-Marianne Zeeuw-

Gaandeweg de training heb ik de weg naar mijzelf (terug) gevonden. Hierin zijn de online modules van grote waarde geweest. Ik ben vol verwachting op weg naar mijn bestemming en geniet enorm van de reis er naar toe!

-Heidi van der Kruijff-

christelijke coachtraining

De Powervrouwen methodiek voorziet in een compleet concept waarmee je direct na de 1e trainingsdag al aan de slag kunt en een compleet arrangement kunt aanbieden. Of je nu graag 1-op-1 werkt, of liever met groepen. Oók kun je eventueel zelf aanvullende diensten rondom de methodiek aanbieden, zoals bijvoorbeeld workshops, waarin je bijvoorbeeld je coacharrangement incl. PowerLife aanbiedt. Werk je liever alleen in groepen? Huur dan een andere Powervrouwencoach in voor de 1-op-1 sessies!

Dit is de opbouw van de Powervrouwen

methodiek training:

Coach Experience

De training start met een introductie-/selectiedag. Je gaat aan de slag met basisvaardigheden en oefent gesprekken. N.a.v. deze dag hoor je of je door mag.

Online modules PowerLife

Ter voorbereiding op de Live Trainingsdagen doorloop je het online programma 'PowerLife', dat jouw klant ook gaat doorlopen. Je ontvangt na de selectiedag toegang.

Powervrouwen Handboek

Tijdens de training ontvang je een handboek met achtergrondinformatie over de methodiek, inclusief casuïstiek en verdiepende coachvragen.

Live Trainingsdag 1

Module 1: Je weet hoe je cliënten helpt te ontspannen, begeleidt bij het verwerken van het verleden en hoe je dat verleden vervolgens goed kunt afsluiten.

Live Trainingsdag 2

Module 2: Je begeleidt je cliënt bij de ontwikkeling van de identiteit m.b.v. ondermeer persoonlijkheidstest en kernwaarden.

Live Trainingsdag 3

Module 3: Je weet hoe je je cliënt helpt te ontdekken wat zij nu écht wil, hoe je passie triggert, motiverende omstandigheden in kaart brengt en een persoonlijke missie opstelt.

christelijke coachtraining

Live Trainingsdag 4

Module 4: Je kunt je cliënt begeleiden bij het creëren van de juiste randvoorwaarden en het op orde brengen van haar leven (time -/energy & money managent).

Live Trainingsdag 5

Module 5: Je kunt je cliënt begeleiden in het stellen van doelen, het bewaken van focus en het evalueren van die doelen.

DISC-certificering

De training is inclusief DISC-certificering. Deze wordt ingekocht bij een externe instantie. Data nader te bepalen. Al DISC-gecertificeerd? Dan geldt vrijstelling.

Examen

Bij de training hoort een online theorie-examen van het Handboek en de verplichte literatuur.

christelijke coachtraining

Certificaat

Bij 100% aanwezigheid, behalen van het theorie-examen, DISC-certificering en ingeleverde reflectie-opdracht, ontvang je een certificaat.

christelijke coachtraining

Licentie

Na de training kun je onder licentie gebruik maken van de methodiek. De licentievoorwaarden en -kosten vind je HIER.

Deze training is wat voor jou...

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt een coachopleiding gevolgd, of bent bereid te voldoen aan de aanvullende eisen (zie 'certificaateisen')
 • Je hebt je verleden verwerkt en bent emotioneel stabiel.
 • Kwaliteit, integriteit en empathie staan hoog in je vaandel.
 • Je hebt een groot hart voor vrouwen.
 • Je staat achter de (holistische) visie van Powervrouwen.
 • Je neemt 100% verantwoordelijkheid voor jouw eigen praktijk.
 • Je begrijpt dat je eigen inzet minstens zo belangrijk is als de in deze training aangereikte tools.
 • Je gunt jezelf deze gave training!

INCLUSIEF DEZE SUPERTOFFE BONUSSEN:

#01 Online training 'Groepsgewijs Coachen' t.w.v. €1.500

Je ontvangt presentatietechnieken, story telling, trainersvaardigheden en originele ideeën voor energizers.

Inclusief Bonusvideo 'Online Trainen'.

christelijke coachtraining

#02 Online Training 'Bruisende Business' t.w.v. €1.500 (in de licentie)

Inclusief marketingformats voor PowerLife, mailingformats, wervend webinarformat en gespreksformat voor adviesgesprekken voor PowerLife.

EN OOK NOG:

Powervrouwen Ontdek wat je wilt

#03 Online Training 'Basisvaardigheden Coaching' t.w.v. €1.500

Inclusief de belangrijkste gesprekstechnieken, internationale gedragscode coaching & counselling en inleiding in veelvoorkomende coachthema's als burn-out, depressie, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, narcisme, verstoorde ouder-kindrelaties en vergeving.

christelijke coachtraining

Certificaateisen

 • 100% Aanwezigheid bij alle trainingsdagen
 • Behaald theorie-examen
 • Inleveren reflectie-opdracht
 • DISC-certificering

Indien geen basiscoach opleiding:

 • 12 uur coaching verdeeld over 2 oefencliënten incl. reflectieverslagen per sessie
 • Min. 2 uur supervisie, incl reflectieverslagen, af te nemen bij Nelleke
christelijke coachtraining

Dit is hoe dit programma jou daarbij verder helpt: 

Zelfvertrouwen

Nooit meer bang zijn dat je iets over het hoofd ziet, of met je mond vol tanden zit!

Investering

Deze investering in kwaliteit verdien je met 5 nieuwe cliënten alweer terug!

Structuur

De stappen uit de PowerCircle geven je grip op je coachproces!

Gelijkgestemden

Door de community met andere coaches ervaar je extra back-up en inspiratie. Je staat er niet alleen voor!

christelijke coachtraining

Levert dit wel brood op de plank?

Werken met het coacharrangement van Powervrouwen, levert je niet alleen veel vervulling op, vanwege de maximale coachresultaten, maar ook een goedgevulde boterham, uiteraard afhankelijk van met hoeveel cliënten je tegelijk wilt werken én de mate waarin je de marketingtips uit de bonustraining hanteert. De te vragen investering voor de trajecten zijn vastgelegd in de licentie, om onderlinge prijsconcurrentie te voorkomen.

Rekenvoorbeeld:

Begeleid je per jaar 2 groepen van 10 cliënten, dan bedraagt je inkomen bijvoorbeeld €40.000 ex btw op jaarbasis, minus de locatie-en materiaalkosten ed. Dit is Nelleke altijd ruimschoots gelukt, omdat ze met iets grotere groepen werkte (*).

(*) Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden

De investering voor de coachtraining bedraagt 4.200 ex btw (inclusief alle bonussen). Je kunt kiezen voor betaling ineens, of 6 termijnen van €705 ex btw. Mocht je niet worden toegelaten, dan is uiteraard alleen het bedrag van de selectiedag (Coach Experience a €147) voor jouw rekening.

Bijkomende kosten: DISC-certificering (Gratis wanneer je gebruik maakt van de STAP-regeling), literatuur en eventueel supervisie (wanneer je nog geen coach bent). Na certificering ontvang je de vraag of je wilt deelnemen aan de licentie van Powervrouwen. De kosten daarvan bedragen €50 per maand. Bekijk HIER de licentievoorwaarden, wat de licentie je allemaal oplevert én wat je bespaart met de licentie. Wil je niet deelnemen aan de licentie/ onder 'vlag' van Powervrouwen werken, dan kun je het geleerde uiteraard toepassen in je eigen praktijk, of in je huidige dienstverband.

Betaling ineens €4.200

MAXIMAAL 12 PLEKKEN. Aanmelden kan uiterlijk 27 januari '22

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Alle antwoorden op jouw vragen

Kan de betaling ook via mijn werkgever?

Jazeker; geef even de gegevens van je werkgever door, dan sturen wij een factuur. Na betaling ben je aangemeld.

Hoe weet ik of ik deze investering ga 'terugverdienen'?

Natuurlijk kan zo'n grote investering spannend zijn.

Niemand kan je 100% garanties geven voor jouw toekomst. Bedenk dat je kwaliteit sowieso toeneemt en je de investering er alweer uit hebt met ongeveer 5 nieuwe coachtrajecten. En dan heb ik het niet over de bonussen... Een andere belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is 'Wat kost het je (aan stress, extra tijd, maar ook aan financiën) als je níet investeert'?

Op basis waarvan vindt selectie plaats?

Ik zal met name kijken naar zaken als zelfvertrouwen en je emotionele stabiliteit en empathische vermogens proberen in te schatten tijdens de oefengesprekken die we voeren tijdens de introductiedag. Mocht ik twijfelen dan kan het voorkomen dat we een extra gesprek inplannen voor toelating. Word je niet toegelaten, dat hoor je dat z.s.m. na de introductiedag. Over de toelating wordt verder niet gecorrespondeerd.

Wat is de gemiddelde studiebelasting?

Reken op ongeveer 8 uur per week voor het volgen van de online modules en het lezen van de literatuur/ het handboek (exclusief de live trainingsdagen en eventuele coaching van oefencliënten).

Wanneer kan ik starten?

Wanneer je bent geselecteerd, ontvang je begin februari toegang tot de online modules van PowerLife. Je kunt natuurlijk altijd direct al starten met het aanschaffen en lezen van de literatuur. Het handboek ontvang je tijdens Live Trainingsdag 1.

Ik ben al DISC-gecertificeerd, kan ik vrijstelling ontvangen?

Wanneer je al een DISC-licentie hebt, dan hoef je die uiteraard niet nogmaals te halen. De investering is excl. DISC, dus je hoeft je daar dan niet meer voor aan te melden. Voor certificering van de Powervrouwen Coachtraining dien je je DISC certificering te overleggen.

Wat houdt de licentie in?

Om de kwaliteit van het concept te bewaken en grip te houden op gebruik van de methodiek, is het alleen mogelijk om werkboeken te bestellen onder licentie. Maar de licentie omvat nog veel meer; ook bespaar je een hoop door gebruik van de licentie... Lees het HIER.

Kan ik vrijstelling ontvangen voor bepaalde onderdelen?

Het is alleen mogelijk om vrijstelling aan te vragen voor de DISC-certificering, wanneer je die licentie al hebt.

coach training